Tack snälla ni för alla fina kommentarer. Jag försöker fortfarande förlika mig med vad som hände igår. Jag och katterna är inhysta hos vänner i väntan på besked om hur omfattande skadorna är. Vi fick gå in i lägenheterna och hämta de viktigaste tillhörigheterna igår kväll, och jag hade blivit varnad för “severe water damage” och skakade i hela kroppen när jag öppnade ytterdörren. Men – alla mina grejer hade klarat sig. Med undantag för ett hål i taket i köket där det läckte in vatten så var de synliga skadorna minimala. Lägenheten ovanför min är däremot helt borta. Kolsvarta väggar och inga fönster eller dörrar eller möbler kvar. Så himla surrealistiskt, och det gör ont bara att tänka på allt som min granne förlorade där inne.

Medan branden pågick för fullt blev vi trakasserade av nyhetsteam till höger och vänster. Min granne Acasia gick till slut med på att ge en intervju i utbyte mot att de avlägsnade sig direkt efteråt. Jag var på väg till gymmet när branden bröt ut, så man ser mig i bakgrunden först insvept i en blå filt, sen i gymkläder. Och så ser man mitt hus i lågor, men den delen kan jag knappt titta på.

Här är artikeln och videon i original