Men solen skiner ju i alla fall

Sjuksköterskan som på dagens rutinundersökning mätte mitt blodtryck konstaterade att det var något högre än normalt. Men hon påpekade också att förhöjda värden inte är ovanligt om man har stressat mycket på sistone, vilket fick mig att börja fundera på hur mycket stress jag faktiskt har behövt handskas med på relativt kort tid.

Bara under det senaste halvåret har jag gått igenom en separation och skilsmässa med allt vad det innebär, jag har flyttat tre gånger, gått från att jobba på kontor till att jobba hemifrån, mitt hus har brunnit ner och jag har varit hemlös betydligt längre än vad som känns acceptabelt, jag har varit med och begravt en vän som tog livet av sig, min bil har krånglat så mycket att jag under en dryg månad inte kunnat köra den alls, jag har varit med om en mindre bilolycka med påföljande utredning av försäkringsbolag, en nära vän har hamnat i fängelse och en annan flyttat till andra sidan landet, jag har blivit stoppad av polisen mitt i natten på en mörk bakgata, jag gick nyligen från att ha en fullt fungerande motorcykel till en som plötsligt inte startar alls, jag har jobbat alldeles för många 15-timmarsdagar, och tydligen samtidigt tjänat så pass mycket pengar att jag inom två veckor måste betala runt fyra tusen dollar i restskatt. Dessutom vann jag inte en spänn på megalotteriet.

Obs att detta inte är ett tyck-synd-om-mig-inlägg. Jag konstaterar bara att det kanske inte är så konstigt att blodtrycket är en smula högre än vanligt.

 • Facebook
 • Twitter
 • email

17 thoughts on “Men solen skiner ju i alla fall

 • 03/04/2012 at 23:52
  Permalink

  Inte så konstigt alls, verkligen! Hoppas att livet lugnar ner sig ett hekto eller två för sig nu!

  • 04/04/2012 at 09:43
   Permalink

   Tack! Ja det far vi verkligen hoppas.

 • 04/04/2012 at 00:57
  Permalink

  Har snabbläst din senaste månad och nej, det är kanske inte så konstigt om blodtrycket tycker att det är dags att toppa. Hade man varit riktigt äppelkäck hade man kanske sagt att tiderna testar kroppen eller något. Som tur är jag inte äppelkäck. Ta hand om dig.

  • 04/04/2012 at 09:44
   Permalink

   Tack, och appelkack eller inte tror jag att du har alldeles ratt.

 • 04/04/2012 at 01:04
  Permalink

  blir skitnyfiken, vad låg det på? mest för att jämföra då min doktor tyckte mitt var farlgit högt och jag liksom propsade på att det måste vara stress.

  • 04/04/2012 at 09:45
   Permalink

   Hmm nu minns jag inte, men det var bara lite hogre an normalt, inte farligt hogt. Men tankte pa dig i alla fall!

 • 04/04/2012 at 01:09
  Permalink

  Du verkar vara en stark brud, du klarar dä här!

  Kram

  • 04/04/2012 at 09:45
   Permalink

   Tack for peppen! Kram

 • 04/04/2012 at 02:04
  Permalink

  Inte så konstigt alls, nej! Mitt har gått ned som fan sen jag bkev gravid. Alltså till så lågt att jag blir helt yr. Skitskum känsla… (110/60)

  • 04/04/2012 at 09:46
   Permalink

   Oj, vad obehagligt. Far hoppas att ditt gar upp och mitt gar ner snarast!

 • 04/04/2012 at 06:05
  Permalink

  tur för dig att mor din snart kommer och tar hand om dig :-)
  Fadern tänker desto mer – men vet inte om tankar kan sänka blodtryck. Försätta berg går nog bra….

  • 04/04/2012 at 09:46
   Permalink

   Fadern borde ocksa komma och ta hand om mig!!

  • 04/04/2012 at 09:46
   Permalink

   Kram :)

 • 04/04/2012 at 10:52
  Permalink

  Hoppas det lugnar ner sig på alla fronter snart. Högt blodtryck är inget vidare (men inte så konstigt att det kommer som ett brev på posten med tanke på sista tiden…).
  Men du har ju roligheter att se fram emot, såsom PRB =)
  Kram på dig

  • 05/04/2012 at 11:38
   Permalink

   Absolut, jag är faktiskt ganska peppad på livet trots ovanstående :) Och PRB kommer bli hur bra som helst!

 • Pingback: Laptopens återkomst « Cinderalley

Comments are closed.