Den senaste tiden har jag funderat på att börja dricka kaffe. Jag sover minst 8-9 timmar varje natt, men det är tydligen inte tillräckligt. Jag vill ändå dö varje morgon när väckarklockan ringer och jag är så trött att jag inte vet vad som är upp eller ner. Jag tänker mig att en kopp kaffe på morgonkvisten eventuellt skulle kunna hjälpa mot den värsta morgontrötthetsångesten, och kanske göra mig en smula mer produktiv den första timmen på jobbet.

Problemet är bara att jag aldrig har druckit kaffe i hela mitt liv, och jag är ganska säker på att jag inte tycker om det. Detta trots att min pappa är en kaffefinsmakare av rang och mitt barndomshem ständigt doftade kaffe. Men det är väl den här typen av uppoffringar man gör när man är vuxen – man väger fördelar mot nackdelar och kommer fram till att den förväntade avkastningen överträffar investeringen.

Nu är problemet bara att jag börjar från noll. Jag vet verkligen ingenting om kaffe. Jag är inte ens helt säker på vad skillnaden är mellan latte, cappuccino och espresso, och jag är extremt opeppad på Starbucks. Så var ska man börja? Alla tips är välkomna så länge jag slipper socker och grädde – när det kommer till kaffe litar jag inte riktigt på amerikaner.