Åh jag går runt med en ständigt gnagande känsla av dåligt samvete för att jag är så dålig på att blogga. Vet inte riktigt varför, det är ju egentligen ingen som drabbas av att jag inte bloggar. Men men. Nu tänkte jag i alla fall fråga om lite hjälp.

Jag har ganska nyligen fått en löneförhöjning, och detta i kombination med att jag betalar betydligt mindre i hyra sen jag flyttade ihop med Paul gör nu att jag har en del pengar kvar i slutet av månaden. Det är ju såklart ett ganska trevligt problem att ha (eh, hello humble brag), men jag känner mig så äcklad av all konsumtionshysteri överallt att jag hellre hjälper någon än typ köper ett par skor i månaden.

Så jag tänkte att jag skulle bli månadsgivare någonstans. Men jag vet inte vart. Just nu lutar det åt Greenpeace, men jag skulle även gärna ge till en organisation som hjälper kvinnor och barn i krigsdrabbade länder, eller jobbar för kvinnors rättigheter i utvecklingsländer. Behöver för all del inte begränsa mig till en enda organisation heller.

Men jag vet inte riktigt hur jag ska välja organisation. Vart skänker ni pengar? Och hur säkra känner ni er på att pengarna faktiskt hamnar hos de som behöver dem? Det finns liksom tusentals välgörenhetsorganisationer, så hur ska man kunna begränsa sig till ett fåtal? Åh, tycker det här är så svårt.

tacos