Den här ledaren i ETC om vad vi egentligen ska med Miljöpartiet till nu gör mig så himla illa till mods. För att jag håller med om varenda ord. Jag har röstat MP i varje riksdagsval sen jag blev myndig, mycket för att jag känner att deras närvaro har tvingat de andra partierna att förhålla sig till miljöfrågan på ett eller annat sätt. Men så är det ju inte längre. Och jag kan inte med gott samvete lägga min röst på ett parti som så grundligt har svikit sina värderingar och sina väljare. Så hej då, Miljöpartiet. Det var trevligt så länge det varade.

Vem behöver ett lydigt stödparti som gråtande tvår sina händer?

Sverige behöver modiga som står upp för flyktingars rätt, inte ett miljöparti som administrerar stängda gränser och samtidigt delar ut broschyrer mot rasism.

Kommer partiet falla samman nu? Vem vet. MP kanske kan klara sig kvar i riksdagen trots att partiet svikit sina väljare på alla de punkter man lovade förändring.

Men den stora gåtan är snarare den här:

Vad ska ni, MP, göra där egentligen?

Vad ska vi med er till?