glogg

Jag fick uppleva en liten släng av svensk jul i fredags, när mina kompisar Sarah, Lizz och Corey drog med mig på December Nights i Balboa Park. I Balboa Park (som är San Diegos svar på Central Park i New York) finns det något som heter the Houses of Pacific Relations, där alla länder har en egen liten stuga. Och House of Sweden anordnade den här helgen ett stort julfirande med allt från svensk marknad till luciatåg till en Glögg Garden.

Jag var inte riktigt beredd på detta och blev oväntat eld och lågor. Bästa var att de hade Kexchoklad till salu, plus att jag fick prata svenska och dricka riktig glögg med russin och mandlar. Mina kompisar sa att de aldrig har sett mig så glad tidigare. Så konstigt? Jag gillar liksom inte ens julen, men att plötsligt få dricka glögg och lyssna på svenska julsånger i San Diego lockade visst fram något väldigt nostalgiskt inom mig. Fint ändå.

glogg2