Paul har en kompis och före detta kollega som för några månader sen fick ett jobb på Apple och flyttade till Silicon Valley. Häromdagen hörde samma kompis av sig och sa att han kunde fixa ett jobb till Paul där också. Fattar ni vilken grej? Att jobba på Apple. Vart tar man vägen efter det? Svaret är nog att man stannar kvar där resten av karriären eftersom det är ungefär så högt det går att komma. (Kanske på delad förstaplats med att jobba på Google.)

Själv skulle jag nog ändå inte kunna ta ett jobb på Apple även om jag hade någon sorts kompetens för det. Jag äger inte en enda Apple-produkt, eftersom jag tycker att hela kulturen kring företaget påminner för mycket om en sekt. Jag kör PC och Android, orkar inte med alla jobbiga iPhonemänniskor och deras (sektliknande) besatthet vid sina svindyra telefoner och MacBooks och paddor. Alltså no offense om du är en sån, jag känner en hel drös.

Men i alla fall. Varken jag eller Paul vill flytta till norra Kalifornien. Det är kallt och regnigt och dimmigt och blåsigt nästan jämt, och så är det helt sanslöst dyrt att bo där, även på en Apple-lön. Men drömma går ju.

sanfran

^^ En liten bild jag hittade från när jag var i San Francisco för typ 5 år sen