Jag funderar på att köpa en bil. Och med bil menar jag en gammal jänkare/raggarbil. Jag har alltid gillat gamla bilar, men de senaste åren har jag snöat in så hårt på motorcyklar att jag inte ens har tänkt tanken att skaffa ett stort åbäke till fordon. De är svåra att hitta parkeringsplats åt samt inte det mest miljövänliga transportalternativet. Jag tänker dock att om jag köper en äldre bil kommer jag mest bara att köra den till bilträffar och kanske typ till stranden någon gång på sommaren. Nöjesåkande, inget dagligt pendlande liksom.

När jag först blev bilintresserad för ganska många år sen gillade jag mest bilar från 50-talet. Det här var min drömbil:

belair

En turkos och vit Chevy Bel Air från 1955. Paul gillar också 50-talsbilar och vi har en 1951 Ford Shoebox på garageuppfarten. Men jag kan inte riktigt se mig själv i en sån längre. Numera är jag betydligt mer intresserad av muskelbilar. Något snabbt som inte ser riktigt lika snällt ut. Tänk Stuntman Mikes Chevy Nova i Death Proof (som för övrigt är en av mina favoritfilmer, vi har en stor inramad filmaffisch med den här bilen på väggen i vardagsrummet):

deathproofnova

Alltså, det måste ju inte vara en Nova. Kan även tänka mig till exempel en Chevelle, Mustang eller Charger. Eller något helt annat från tidigt 70-tal som ser tufft ut och som jag har råd med.

Jamen ungefär så tänker jag. Så: jakten på den perfekta muskelbilen börjar nu!