gilmoregirls

Har ni SETT de nya avsnitten? Kan vi prata om dem? Spoilers nedan, så blunda och fortsätt scrolla om du inte har sett avsnitten än!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————–SPOILER ALERT!———————–

Okej, de nya avsnitten, alltså. Jag hade en lång sms-konversation med min bästa fellow GG-nördkompis Genevieve om dem igår, och det hjälpte mig att samla tankarna kring detta lite. For the record, Genevieve hatade de nya avsnitten medan jag gillade dem, men när vi diskuterade i närmare detalj tyckte vi egentligen exakt likadant om det mesta. Så, här, min sammanfattning av vad jag gillade och ogillade. Fyll gärna på med egna åsikter i kommentarsfältet! ♥

Gillade:

 • Slutet! Grät som ett litet barn när Lorelai och Luke gifte sig, och älskar att slutet öppnade upp för möjligheten till nya avsnitt. (Hade dock gissat Rorys nyheter redan tidigare i avsnittet, så det kom inte direkt som en chock.)
 • Boken! Älskar att Rory började skriva boken om hennes och Lorelais liv (Lorelais reaktion var dock lite störig).
 • Jess! Fortfarande #teamjess all the way, speciellt vuxen-Jess.
 • Paris! Återkommer till detta nedan, men Paris är verkligen allt som jag hade hoppats att Rory skulle vara vid det här laget. Framgångsrik bosslady, plus skitsnygg.
 • Emily! Så himla mycket på tiden att Emily får göra sin egen självförverkligande grej, och hennes attityd när hon blir utslängd från DAR är everything.
 • Lorelai och Luke! Deras relation är så fin, speciellt Lukes brandtal när han tror att Lorelai är på väg att lämna honom.
 • Andra grejer: Att Michel äntligen har kommit ut, Kirks gris, att man äntligen fick se Mr. Kim (!), och att Lane och Zach fortfarande har sitt band så här 10 år senare och att de låter exakt likadana.

Ogillade:

 • Okej, kan vi prata om hur odräglig Rory har blivit? Jag hade rätt höga förhoppningar på hennes karriär, men istället är hon ganska misslyckad, i alla fall för någon som har haft alla de möjligheter hon har haft. Som jag sa till Genevieve så pluggade jag också journalistik och drömde om att bli journalist när jag var yngre, sen flyttade jag till ett nytt land utan några kontakter och lyckades ändå skaffa mig en skitbra karriär på ett månadsmagasin innan jag hade fyllt 30. Alltså, jag fattar att GG är påhittat, men det känns ju inte realistiskt att jag klarade detta, men Rory – som har gått på Chilton och Yale, varit chefredaktör för Yale Daily News, dejtade sonen till en tidningsmagnat och har kontakter andra aspirerande journalister skulle döda för, har sina morföräldrars pengar, och dessutom är en bra skribent – inte kan hitta ett ordentligt jobb. Hon känns inte alls som 32 utan mer som 23.
 • Relaterat till ovan är att Rory känns så himla entitled, i brist på ett bättre ord på svenska. Det var hon väl i originalserien också (till exempel i säsong 7 när hon tackar nej till ett riktigt journalistjobb för att det inte var tillräckligt prestigefyllt) men det har blivit så himla mycket värre? Hela grejen med den där nättidningen som vill ha henne och som hon tycker att hon är för bra för, och sen gör världens minst förberedda anställningsintervju för och blir förvånad över att hon inte får jobbet? Rich, white privilege i ett nötskal.
 • Och sista grejen med Rory. Jag tyckte först att hela sidospåret med pojkvännen Paul som hon glömmer bort hela tiden var ganska roligt, men det var innan jag insåg att hon samtidigt hängde med Logan – som dessutom är förlovad. Så störigt beteende.
 • Fatshamingen och slentrianrasismen. GG har väl aldrig varit speciellt PK, men det var ju inga serier från början av 2000-talet. Hade hoppats på lite progress eftersom det ändå är 2016 nu, vi borde ha kommit längre än så här.
 • VARFÖR fick Lorelai för sig att ens försöka vandra PCT? Helt orealistisk storyline.
 • April Nardini är fortfarande den mest irriterande karaktären i hela serien.
 • Är det bara jag, eller har Alexis Bledel blivit en sämre skådespelare sen sist?

Ja, det här blev ju jättelångt, men det finns ingen TV-serie jag har sett fler gånger eller älskar mer än Gilmore Girls, så jag har ganska många åsikter om den. För mig är det ändå fortfarande Gilmore Girls och jag kommer nog att älska serien oavsett vad som händer i den. Och jag hoppas fortfarande på ännu fler nya avsnitt.

Vad tyckte ni?