Bra saker,  Musik

Against Me!, fangirling och treårsjubileum

laurajanegrace

På lördag firar jag och Paul tre år tillsammans. Det ska vi fira genom att gå och se Against Me! och Green Day som spelar live här i San Diego samma kväll. Det känns som en så perfekt grej att göra, Against Me! är mitt absoluta favoritband, och Paul och jag har sett dem live tillsammans flera gånger. Den här gången känns det dock extra speciellt, av några olika anledningar:

1. Lördagens spelning sålde slut innan jag hann köpa biljetter så vi var tvungna att köpa dem av någon som sålde ett par biljetter dyrt på Craigslist. Vi har alltså betalat ganska mycket för att gå på den här konserten, men det är det 100% värt. Vi har bestämt att det får bli våra anniversary-presenter till varandra (tre år! what! det här är officiellt mitt längsta förhållande någonsin!).

2. Jag fick Against Me!s frontperson Laura Jane Graces självbiografi Tranny i julklapp av Paul och läste ut den på en dag. Det var en stor läsupplevelse – Grace kom ut som trans för några år sen men har tampats med könsdysfori och självhat i hela sitt liv, och hon berättar detaljerat om detta i boken, bland annat i gamla dagboksanteckningar. Och jag känner att jag liksom har ett personligt förhållande till Against Me! – jag såg dem live första gången när jag var 16 och har sett dem spela säkert minst 30 gånger sen dess. Den allra första spelningen de gjorde efter att Grace kom ut som trans var här i San Diego, och jag var där, och sen körde jag till Las Vegas och såg dem där också kvällen efter. Nu på lördag blir första gången jag ser dem live efter att ha läst boken och fått en helt ny förståelse och respekt både för Grace och hennes musik.

3. I boken skriver Grace att den första spelningen hon gick på som liten punkare var med Green Day, och på Against Me!s första stora nationella turné spelade de förband åt Green Day. Jag har aldrig sett Green Day och har aldrig varit ett jättefan, men att de har en så stor del i Laura Jane Graces historia gör att jag ändå är peppad på att se dem nu.

4. Laura Jane Grace var med på The Daily Show med Trevor Noah för ett par månader sen, och det var så bra. Hon är så smart och välformulerad och verkar så himla sympatisk. Jag vill liksom vara kompis med henne, men får väl nöja mig med att stå längst fram och sjunga med i alla låtarna på lördag.

EHHH alltså jag fattar att jag nog låter ganska mycket som en crazy-stalker-superfan efter allt detta, men okeeeeej det kanske jag är lite. Nu ska jag bara lista ut hur jag ska få träffa Laura Jane Grace också. Hon är nog den enda kändisen som skulle kunna toppa att få träffa en livs levande Spice Girl (nej jag kommer aldrig sluta tjata om detta).

(Bild ovan från när jag såg Against Me! i Nashville, Tennessee 2014.)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *