Matbloggen

Goda saker jag har ätit den här veckan

Jag har ätit en massa goda grejer de senaste dagarna, och en del av dem kom jag till och med ihåg att fota.

I söndags lagade jag denna sista-dagen-innan-storhandling-makaronilåda, med tofu istället för ägg, samt ärter, majs, grönkål och en ensam liten korv jag hittade i kylen. 

I måndags hade jag lunchmöte med mitt team på en ny ramenrestaurang som heter Harumama. De andra åt såna här character buns som var väldigt instagramvänliga, men tyvärr ej veganska.

Jag åt denna goda ramen istället.

I tisdags var det taco tuesday, så jag gjorde tacos! Glömde dock att fota dem då, så ni får nöja er med en bild på resterna jag åt till lunch nästa dag. Tempeh, grönkål, svarta bönor, tomat och en limesås gjord på cashewnötter efter det här receptet. Fast jag hade persilja istället för koriander eftersom jag inte gillar koriander.

I onsdags gjorde jag zucchinifritters med pärlcouscous och kokosyoghurt, efter Awesome Vegan Dads recept på fritters. (Fast med persilja istället för koriander igen.) Det blev SÅ HIMLA GOTT att jag glömde fota, tydligen. Men tips på enkelt recept på vardagsmat!

I torsdags fick vi lunch på jobbet, foodtrucken Miho kom in med en massa mackor och sallader och sånt. Jag fick min alldeles egna. Jag kan dock inte äta stora mackor just nu med allt skrot jag har i munnen, så jag åt rester på jobbet och sparade mackan till senare på kvällen.

Då delade Paul och jag på den tillsammans med vitlökspotatis och sallad. Jag fick skära min macka i pyttesmå bitar för att kunna äta den, men det var det värt.

Och igår, fredag, gick jag direkt från jobbet till happy hour med Paul, Katie, Jordan och Sarah. Vi drack vin i några timmar och sen blev vi akut hungriga, så vi gick till Pokez, en mestadels vegetarisk mexikansk restaurang ett kvarter från min jobb. Jag beställde samma sak jag alltid beställer här: en tofu-, potatis- och svampburrito. Det är den godaste burrito jag någonsin ätit och jag var så hungrig att jag inte kom ihåg att fota förrän efter jag redan hade tagit en tugga. Sorry för kaotisk bild.

Rolig grej om den här burriton förresten. En gång var jag i en second hand-affär i en helt annan del av stan när en kille som tidigare hade jobbat på Pokez kände igen mig och sa: “I think I’ve seen you at Pokez. You get the tofu, potato and mushroom burrito, right?” Ehhh. Blir alltså igenkänd på stan för att jag äter den här burriton så ofta? Aja. Värt det.

5 Comments

  • Julia

    Men mums! Tackar för de goda mat tipsen 🙂 Och ja, jag håller med dig angående koriandern. Klarar verkligen inte av det… Smakar tvål! Är visst en genetisk grej? Men usch, minsta lilla bit av koriander i en maträtt kan förstöra en hel måltid för mig haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *