Helgen som gick

Vad är ens ett bananmuseum?

Här blandar vi högt och lågt. Förra helgen åkte Paul och jag på en mini-roadtrip till Salton Sea, en långsamt ruttnande sjö full av död fisk mitt i öknen. (Har skrivit om det här stället tidigare, till exempel här.) Vi hade tänkt ta hojarna, men det åskade i bergen på vägen ut så vi gjorde något så ovanligt som att ta bilen istället. Lyssnade på poddar och pratade med varandra, två grejer som är svåra att göra på motorcykelroadtrips. 

Vi skulle hit, till the International Banana Museum, ett pyttelitet museum precis bredvid Salton Sea, mitt ute i ingenstans, helt fullsmockat med… bananer. 

Vad ÄR ens ett bananmuseum kan man ju fråga sig, och det gjorde jag också. Jag var här för att intervjua ägaren och skriva en artikel för Roadtrippers eftersom vi firar #MuseumWeek den här veckan. Här är för övrigt den färdiga artikeln. Jag lyckades till och med smyga in en ordvits i rubriken. 

Paul köpte en frusen banan doppad i choklad och jag en bägare med hemmagjord bananglass. Det var 30 grader varmt ute, så det var extra gott i värmen. 

Sen var vi tvungna att skynda oss hem för att gå på födelsedagskalas för vår kompis Jordan. Födelsedagsbarnet fick t-shirt från bananmuseet i present. Och så här fin var himlen över motorvägen på vägen hem. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *