Vardagsanekdoter

Utan ström i en hel dag, försmäktar vi på denna ö

Det här har varit en konstig vecka. Först sov jag ingenting på två nätter, kände mig alldeles för stressad över att vara tillbaka från semestern och behöva hitta någonstans att bo. Plus att Paul och jag bara gick runt här hemma och försökte undvika att vara i vägen för varandra och det blev jättekonstig stämning. 

Sen igår vaknade jag (efter en mestadels sömnlös natt) klockan 6 på morgonen och upptäckte att det var strömavbrott på hela vår gata. Det andra på tre veckor. Jag som jobbar hemifrån fick ta datorn under ena armen och hunden under den andra och åka hem till Katie och Jordan. Där fanns det internet och ytterligare tre hundar, plus en fin trädgård där jag satt och jobbade större delen av dagen. 

När jag kom hem satt Paul i mörkret i vardagsrummet. Vi var båda hungriga så vi gick ut och åt middag tillsammans. Och det var så fint. Vi fick prata ut om den konstiga stämningen och kramas och känna oss som oss själva igen.

När vi kom tillbaka från middagen var klockan 19:30 och strömmen var fortfarande avstängd. Hela vårt kvarter var kolsvart. Så vi satt kvar i bilen och drack varsin öl och laddade våra mobiler i kanske 20 minuter innan strömmen slogs på igen. Då gick jag in och började flyttpacka.

Jag har nämligen hittat någonstans att bo! Mer om detta imorgon. Ska skriva kontrakt senare idag och vill inte jinxa något. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *