Uncategorized

FREDAG

Den sista fredagen i november, det vill säga dagen efter Thanksgiving, är här mer känd som Black Friday. Det är en av de två dagar på året (den andra är lördagen innan julafton) då amerikanerna spenderar mest pengar på shopping, och är ofta förenat med galna utförsäljningar och kampanjer. Det är också ett utmärkt exempel på vad som händer när evolutionen kan se sig besegrad av konsumtionssamhället, om så bara för en dag. Jag är inte den som förnekar värdet i materiell lycka, men jag kan inte för mitt liv relatera till den massmentalitet som offrar liv för chansen att göra ett riktigt kap på Wal-Mart.

Idag är det den sista fredagen i november. Det innebär inte bara Black Friday, utan även Critical Mass (jag borde egentligen låta er googla saker själva, era lata jävlar). Dagens färd kommer med största sannolikhet att gå genom Fashion Valley, som är San Diegos största shoppingdistrikt. Jag och min fina beach cruiser kommer, som nyaste tillskottet i bikepunx-gänget Team Totes, att dra vårt strå till stacken i kampen mot en av mainstream-Amerikas vidrigaste traditioner. Kvällens flyer sammanfattar det hela ganska bra: “Liberate yourself from silly rituals of mass consumption. De-Consume, Create Fun, and Celebrate Life on two wheels tonite.”

See you in tomorrow’s headlines.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *