Uncategorized

MÅNDAG

Det bor en falk på vår balkong. En riktig falk. Jag misstänker att den kan ha förälskat sig i plastugglan i naturlig storlek som sitter och vaktar på taket ovanför balkongen. Jag vet inte mycket om fåglars intelligensnivå, men det återstår väl att se hur länge denna kärlek varar. Fågellivet i området är även i övrigt av den mer dynamiska sorten. Rätt som det är kan man se 20 pelikaner flyga förbi på rad, och kolibrier utanför fönstret är mer regel än undantag. Jag kan inte påstå att jag är speciellt imponerad dock. I många fall tycker jag bättre om djur än människor, men är det något som verkligen skrämmer skiten ur mig så är det fåglar. Och det är bara delvis Hitchcocks fel.

0 Comments

  • Mami

    Men inte är du väl rädd för kolibrier?
    De som “hummar” så hemtrevligt och är så kärleksfulla. Fast jag måste medge att min bild av dessa fåglar (och en del andra sällsynta arter) är mer färgad av Kalle Ankas jul än av Hitchcock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *