Uncategorized

MÅNDAG

När jag nu ändå bor i San Diego tänkte jag passa på att lära mig lite om stadens historia. Det mest intressanta by far jag hittat hittills hände för bara 10 år sedan. Här kan man läsa om självmordssekten Heaven’s Gate, vars 39 medlemmar 1997 begick massjälvmord i San Diego i syfte att joina det rymdskepp som enligt uppgift hade satt rak kurs mot jorden. Den här artikeln är fantastisk i flera avseenden, och jag kan inte bestämma mig för vad som är roligast bland guldkorn som dessa:

Sektmedlemmarna dog genom att äta “pudding and applesauce laced with phenobarbital and other drugs”. Hur stenhårt är inte det! Suicide by pudding. Det är som upplagt för en blodig filmatisering.
De dog iklädda matchande träningsoveraller (!) OCH matchande Nike-skor. Jamen, jag fattar. Det gäller att vara bestämd när man ska genomföra något så definitivt som självmord… Just do it!
Gruppens ledare gick under namnet “Do”. Vilket osökt leder mig tillbaka till Nike-referensen.

Knutby kan ju slänga sig i väggen. Det här är the real shit.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *