Uncategorized

SÖNDAG

Det är en känsla som inte är helt lätt att förklara, inte heller vet jag om den alls är logiskt betingad, men varje gång jag hör talas om (eller ser bilder föreställande) snö, slask, kyla, mörker, snöstormar, snöfall, snörelaterade aktiviteter och egentligen allt som har med den skandinaviska vintern att göra fylls jag av ett djupt obehag som gränsar till panikångest. Jag tror att den här känslan är rotad i att jag absolut inte vill tillbaka till Sverige, och trots att det är nästan ett år kvar innan mitt visum går ut börjar jag känna mig stressad över att behöva lämna Kalifornien. Som jag ser det har jag just nu två alternativ: att gifta mig med en amerikan eller skaffa ett jobb. För att få ett jobb krävs dock i regel ett Green card, men för att vara aktuell för ett Green card krävs att man har ett jobb. Ett praktexempel på hur den amerikanska byråkratin är uppbyggd på olika varianter av moment 22. Så, ja. Jag tänker mig ett sommarbröllop.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *