Uncategorized

ONSDAG

Julafton i San Diego är förvånansvärt lik julafton i Sverige: glögg (både hemmagjord spritglögg och alkoholfri IKEA-glögg), russin, mandlar, risgrynsgröt, pepparkakor, lussekatter, knäck, skinka, köttbullar, prinskorv, sill, fudge, kål, potatis och Bag-in-box. Klockan 15 bänkade vi oss enligt traditionen framför TV:n och åtnjöt Kalle Anka (nedladdat, som man gör det på tvåtusentalet) i väntan på mat och julklappar. Av elva gäster på festen var tio svenskar. Den elfte var amerikan och stundtals mycket konfunderad över de svenska traditionerna. Jag kan inte påstå att jag är speciellt imponerad själv, men det är ju trots allt bara jul en gång om året.
Imorgon blir det till att fira en mindre traditionsenlig juldag med mina amerikanska vänner.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *