Uncategorized

ONSDAG 2

Jag sitter i skolan, i biblioteket. Klockan är snart 23. Eftersom det är veckan innan mitterminsproven är det ganska fullsmockat här, trots den sena timmen. I en fåtölj bredvid min studiehörna sitter en äldre man och snarkar högljutt. Jag skriver en uppsats till min populärkulturkurs om intersubjektivitet i Tom Wolfes The Electric Kool-Aid Acid Test. Det är en av de märkligaste böcker jag har läst på länge; en new journalism-skildring av gänget kring Ken Kesey (ni vet, han som skrev Gökboet) på 60-talet, då de åkte runt i en hysteriskt målad skolbuss och tog oändliga mängder LSD – detta var alltså innan LSD var olagligt i USA. Det hela är fantastiskt underhållande. Att det är en skyhög Neal Cassady som kör bussen är bara en av många lustiga detaljer.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *