Uncategorized

TISDAG

I skrivande stund sitter jag hemma i en tyst och mörk lägenhet och klurar på följande:

1. Andra akten i det långfilmsmanus jag skriver för kursen Advanced Screen Writing. Min protagonist har just gett sig ut på en hämndturné för att kallblodigt avrätta hela det fotbollslag som för 20 år sedan våldtog hennes mor. Men vad händer härnäst?

2. Hur i allsin dar ska jag lösa problemen i gårdagens inlägg? Jag chansar och åker till DMV imorgon och försöker tjata mig till ett förlängt temporary operating permit för bilen. Jag kan ju alltid hävda att jag är från Sverige och inte fattar något.

3. Vad menar egentligen Jameson när han talar om postmodern hyperspaces? Grundtanken är inte så komplicerad, jag behöver bara lista ut hur jag ska applicera den på mitt eget skrivande. Det är en av uppgifterna i min litteraturteorikurs, som för övrigt är den svåraste kursen jag har läst på många år. På ett bra sätt, alltså.

4. Hur får man enklast tag på Bonniers och Norstedts författare, utan att behöva gå genom förlagens pressavdelningar? Facebook?

5. Borde jag gå och lägga mig istället för att sitta uppe och klura?

0 Comments

 • ulf.boman

  1. Alltså, det som att du behöver backa bandet. Eller är det ett c-filmsmanus du skriver?
  2. Åk till DMV. IRL-möten kan lösa allt det som telefonköer misslyckas med
  3. Vet inte riktigt vad jameson menar i detaj, men om vi applicerar det på filmmanuset så kvarstår min kommentar 1 ovan
  4. Bra fråga. Facebook lär ju innehålla allt – eller?
  5. Natten är dagens mor
  6. Hur har du det med svininfluensan? Den kan kanske vara lösningen på fråga 1?

 • CINDERALLEY

  Va! Förolämpar du mina filmidéer, det var det värsta. Meningen är en B-filmsinspirerad A-film. Men C är lite att ta i faktiskt!

  Och angående svininfluensan så är det nog mest mycket väsen för ingenting.

 • ulf.boman

  ooopssss
  kommentar 1 tog visst skruv 😀

  skönt att jag fick rätt med kommentar 2 i alla fall

  tror fortfarande att svininfluensan är lösningen på problem 1, om du nu ska hålla kvar den idén

  Tycker f.ö. att du har helt rätt: det ordnar sig alltid. Det brukar din far säga också 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *