Uncategorized

TORSDAG

I skrivande stund firar jag en triumfartad seger över illvilliga webbokningssystem. Det tog mig en knapp timme, tre försök och två ilskna telefonsamtal till kundsupporten, men nu har jag äntligen mina flygbiljetter till New York bokade. Liknande ärenden försvåras alltid av att jag inte har ett endaste uns av mobiltäckning i min lägenhet, utan måste gå ut på loftgången för att ringa officiella samtal. I alla fall. Jag har inte varit i New York sen jag var 13, så det blir ett kärt återseende. 21 maj bär det av!


På väg hem från skolan idag körde jag för övrigt förbi en otäck olycka längs highway 805. En personbil hade voltat och låg upp-och nedvänd
ungefär 50 meter från vägen, halvvägs uppför en sluttande kulle. Det är knappt att jag ens i min vildaste fantasi kan föreställa mig hur en sån olycka faktiskt går till. Tittköerna var inte heller att leka med. Jag skojar inte när jag säger att folk seriöst stannade sina bilar mitt på motorvägen för att dra upp mobilkameran och fota det hela. Intressant att tillägga är också att den automatiska stavningskontrollen i Firefox föreslår ordet “återvändsgränd” istället för “uppochnedvänd”. Hur tänkte de då?

0 Comments

 • Aeronavigatrix

  åh vad roligt!! (med NY alltså, inte olyckan).
  jag var där när jag var 9, som ju måste vara en ännu sämre ålder för att kunna uppskatta en sån stad. men en sak jag kommer ihåg var att min pappa drog med mig på en massa gamla antikvariat varav ett hade ett tornrum man kunde sitta i och läsa!

 • CINDERALLEY

  Mami: Längtar!!!

  Aurora: Åh, det låter ju som himmelriket. Om du kommer på vad det hette och var det låg får du gärna säga till 😀

 • Aeronavigatrix

  Jag frågade min pappa och tydligen så låg stället på Madison Avenue, men lades ner för några år sedan när de inte klarade konkurrensen från de stora kedjorna. 🙁

 • CINDERALLEY

  Ida: Och ändå överlevde ni! 😀

  Aurora: It figures… bra kultur får ge plats åt skräpkultur, det är väl symptomatiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *