Uncategorized

MÅNDAG

Jag var nyss på biblioteket. Bibliotekarien bakom disken, en liten försynt mexikansk dam i 60-årsåldern, sa något snällt om mina tatueringar. Sen tillade hon viskande och med ett litet fnitter: “Can you believe that I have five tattoos? My husband loves them.” Det var så gulligt att jag kände att jag ville dela med mig av det här. För övrigt fick jag med mig två böcker hem, Paul Austers senaste och – jag tänkte prova något nytt – A.S. Bryants Elementals. Skönt att ha något att läsa igen.

På väg hem från biblioteket gjorde jag dessutom mitt livs fynd. En sprillans ny Betsey Johnson-kjol – med originalprislappen på $158 kvar – i min storlek, för fyra (4!) dollar. Även om jag är så pank att jag räknar om allting i Top Ramen-valuta (4 dollar = 20 paket snabbnudlar), och den här kjolen alltså kostade mig 20 potentiella måltider, var det totalt värt det.

Materiell lycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *