Uncategorized

LÖRDAG

Nu har sommaren kommit till San Diego. På riktigt alltså. De senaste dagarna har det varit över 100 grader Fahrenheit ute, det vill säga omkring 40 Celsius. Jag som är sjuk ligger däckad i sängen med två fläktar på full styrka riktade mot mig för att inte avlida. Mitt rum är svalast i huset, men det är ändå som en bastu här inne. I vardagsrummet ligger mina roomies utslagna på varsin soffa. Att laga mat är det inte tal om; att ställa sig vid spisen är rena självmordet i den här hettan. Vi äter frukt och dricker isvatten istället. Om det inte vore för det faktum att min bil saknar fungerande AC hade jag pallrat mig iväg till stranden där det i alla fall fläktar en smula, lagt mig under en palm och druckit kall öl ur plastmugg (ja, det är ju inte lagligt att dricka alkohol på stranden, så man måste maskera alla rusdrycker till lemonad). Igår försökte jag mig på det gamla beprövade tricket att inte lämna huset förrän efter solnedgången, då det brukar svalna av en smula, men icke. Det var lika varmt klockan 21 som klockan 13. De senaste två nätterna har jag varit tvungen att sova med fläkten igång, utan täcke. För första gången sen jag flyttade till Kalifornien.

 Och glömde jag tillägga hur mycket jag älskar det? 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *