Uncategorized

TORSDAG

På allmän begäran tänker jag anstränga mig för att uppdatera bloggen. Jag har försökt ett par gånger tidigare, öppnat ett nytt inlägg och lagt fingrarna på tangentbordet, men ingenting händer. Jag misstänker att det beror på värmen. I alla fall, i brist på bättre sysselsättning har jag beslutat mig för att uppdatera mina kunskaper i Illustrator och Flash. Jag har inte använt något av programmen på över fem år och har totalt glömt bort hur man gör, men just nu känns allt som jag kan använda i ett CV som en bra idé att kunna. Ett självporträtt fick bli första övningsuppgiften. Här är originalbilden, resultatet ser ni i nya bloggheadern (eller klicka här för bara porträttet). Hastigt ihopslängd i Illustrator och Photoshop (palla att rita pyttesmå tatueringar för hand). Det får duga för tillfället.

Dessutom har jag beställt en extern hårddisk till min stackars överbelastade laptop. I vanliga fall spenderar jag aldrig pengar på teknik. Laptopen fick jag (tillsammans med en platt-TV som är kvar i Sverige) i utbyte mot min gamla scooter, stereon med högtalare hittade jag i en gränd, jag fick en TV och en dvd-spelare av mina roomies när jag flyttade in i huset, och min mobiltelefon kostade 19 dollar inklusive 100 minuters samtalstid och fungerar därefter. Så att ha lagt 40 dollar på en 160GB hårddisk känns som en överkomlig investering, jämfört med vilken katastrof en datorkrasch hade inneburit. Så fort den anländer ska jag sätta igång att Flashanimera så det står härliga till; just nu har jag inte ens tillräckligt med utrymme för Adobes installationsfil. Åh, materiell lycka!

För övrigt byter jag nog tillbaka till den gamla headern snart. Jag får ont i huvudet av så här starka färger. Ett direkt resultat, gissar jag, av att tillbringat alldeles för många år i en svartklädd subkultur.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *