Uncategorized

ONSDAG

Ni vet såna där händelser som gör att livet känns som taget ur en film? Jag hade en total sån upplevelse idag. Var i mataffären och hade bara tänkt köpa tomater och bröd så jag tog ingen korg, men upptäckte snabbt att det var extrapris på jordgubbar, zuccini, ost och en massa annat användbart som jag plockade på mig. Kände mig som en överbelamrad julgran med alla påsar och förpackningar jag försökte balansera i famnen – och då, plötsligt, händer det. En välsvarvad karl i 30-årsåldern snubblar till framför mig, och det visar sig att han av misstag har tagit två korgar, för en av dem trillar ned precis framför mina fötter. “Oh perfect, I need one of those”, säger jag. “Wow, serendipity”, säger han.

Nu är jag ju inte lagd åt det romantiska hållet, men jag har ändå sett tillräckligt många filmer för att inse att det var nu våra blickar skulle mötas, ett vältajmat piano skulle slå an ett G-dur någonstans i bakgrunden, och alla runt omkring oss skulle inse att det här, det är äkta kärlek, medan vi själva skulle behöva gå och ta en kaffe tillsammans innan vi skulle inse att det här, det är äkta kärlek. Allt detta for genom mitt huvud medan jag sträckte mig efter korgen, och då slog det mig att jag var och handlade i Hillcrest. Gaykvarteren. Det är ett välkänt faktum att Hillcrest är det enda området i San Diego där straighta kvinnor inte har någonting att hämta, alla killar som bor, shoppar eller festar här är homosexuella. 

Tur att jag inte är lagd åt det romantiska hållet, med andra ord.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *