Uncategorized

ONSDAG 3

Okej, nu när jag äntligen orkade logga in på Blogger kan jag väl passa på att slänga upp ett inlägg till. En intressant upptäckt häromveckan var att jag numera drömmer på engelska. Tänker på engelska gör jag automatiskt sedan många månader tillbaka, men när folk frågar hur det funkar med drömmarna har jag inte riktigt kunnat ge ett svar. I min dröm för ett par veckor sen var jag på en Stiff Little Fingers-spelning som också var en matfestival. En dam i en kiosk talade om för mig att hon minsann inte gillade vegetarianer, och att hon jobbade inom “New York-style fast food”. Det sistnämnda låter sig inte översättas till svenska alltför smidigt, vilket gjorde att jag när jag vaknade insåg att jag faktiskt drömmer på engelska. Totalt fascinerande, i alla fall om man frågar mig. 

0 Comments

  • ulf.boman

    Jag sa också efter ett år i USA att jag drömde på engelska. Så var jag ute och seglade med vänner och sov över på båten. Nästa morgon skrattade de åt mina engelska drömmar, för jag hade talat i sömnen, och det var definitvt inte engelska de hörde 😉

    Så, efter ett år utomlands blir det mest rotvälska av drömmarna

  • Sanna

    Pappa: HAHAHA!

    Anna: Ja, det visar ju om inte annat på hur anpassningsbar man är. Och det kan ju vara bra, om man vill överleva och sådär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *