Uncategorized

FREDAG

Det är höst i södra Kalifornien. Det märks inte bara på grannhusens överdådiga Halloween-pyntande, utan även på det faktum att jag numera tar med mig en jacka när jag går ut, har stängda fönster på natten och täcke när jag sover,  samt duschar i varmvatten på morgonen. Det är fortfarande hett på dagarna, men kvällarna är så pass svala att jag överväger att köpa mig ett par strumpor. Kortkjol, flipflops och linne är helt enkelt inte lämplig nattklädsel längre. På ett sätt är det skönt att det blir svalare. Som en vän uttryckte det behöver man så här års inte byta t-shirt tre gånger om dagen för att man svettas så mycket. Och eftersom min bil saknar fungerande AC gör den nya temperaturen att all nödvändig transport är mindre olidlig än tidigare. Och som alltid när det blir höst (även om det tekniskt sett fortfarande är sommar här, i alla fall med svenska mått) drabbas jag av en oförklarlig lust att klä mig i grått. 

I övrigt funderar jag på att flytta till Los Angeles. Any thoughts?

0 Comments

 • sakke

  hmm ja hösten är nice. tom här i sthlm är den ganska dräglig. varför vill du dra till LA? trött på SD? Jag är pro, KBK som man skulle uttryckt det här i stan. baah full

 • ulf.boman

  LA?
  Låter vulgärt, så det kanske passar?
  Du kan ju alltid följa Joan Didion i spåren, så kanske det till slut blir NY, vilket ju är mycket närmre.
  Om du ändå ska flytta norut föreslår jag SF: behagligare klimat och najs stad.
  Hösten är en välsignelse. Färgerna, luften, stillheten. Avskedet och väntan på något nytt, något kallare. Man (=jag) undrar: blir det nå'n vinter i år. Är verkligen rönnbären ett tecken. Osv.
  Sedan kurar man skymning…

 • Mami

  Jag antar att NY är uteslutet pga klimatet (inga palmer). I så fall är väl Los Angeles ett gott alternativ till San Diego. Men för en orolig mor känns det lite otryggt. Är dina funderingar jobbrelaterade?

 • Sanna

  Mami och papi: En eventuell flytt skulle i högsta grad vara jobbrelaterad. Så alla andra städer är uteslutna. Men jag trivs alldeles för bra i San Diego egentligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *