Uncategorized

SÖNDAG

Jag är ingen stor fan av högtider. Jul och påsk avfärdas på grund av det hyckleri det innebär att som ateist fira en kristen högtid. Valborg och midsommar för att de mest tycks användas som ursäkter för vuxna människor att supa sig odrägliga med gott samvete. Trams! 

Däremot börjar jag verkligen uppskatta det amerikanska Halloweenfirandet. En natt helt tillägnad döda själars återkomst till jorden, och nog för att vidskeplighet inte heller är min starka sida, men som mångårig skräckfilmsfantast har dödsromantik en svårundviklig lockelse. Jag läser på Wikipedia att den kristna kyrkan under perioder har försökt förbjuda Halloweenfirandet, och plötsligt blir det ännu mer intressant.  

Folk tar Halloween på blodigt (!) allvar här. En kort promenad bland grannskapets trädgårdar nattetid bjuder på ruggiga överraskningar i form av skelett hängande från träden, häxor, spindelnät, pumpor och ljuslyktor. I mataffärerna är hela sektioner dedikerade till enbart Halloweenrelaterade prylar, godis, dräkter, inredningsdetaljer, mat i morbida former och så vidare.  Och firandet har redan smygstartat.

Igår var jag på pumpkin carving BBQ och dekorerade min första pumpa. Om tre veckor smäller det på riktigt, och jag har redan min kostym klar. Plus en backupkostym, för att ta det säkra före det osäkra. Dessutom har Stephanie lovat att ta med mig på trick or treat. Hon är nästan lika exalterad över min första Halloween som jag är.

Min pumpa!

Pumpan som kammade hem förstapriset

0 Comments

  • Mami

    Jag tycker det verkar som halloween inte är lika trendigt i Sverige längre som det var för några år sedan – en trend som kom av sig, antagligen för att vi svenskar faktiskt inte är amerikaner och förmodligen inte riktigt fattat vad det hela går ut på.
    Det har jag fortfarande inte förstått. Men det är ju dekorativt med pumpor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *