Uncategorized

Om potatis och Chardonnay

Jag har semester. Inte för att jag tyckte att jag efter två hela arbetsveckor behövde en paus från jobbet, utan för att kontoret är stängt i fem dagar över Thanksgiving-helgen. Smygstartade ledigheten igår med hemlagad lyxmiddag, bad i utomshusjacuzzin och filmkväll. Idag vaknade jag tidigt, åt pannkaksfrukost med M på IHOP, shoppade lite för veckans lönecheck samt gick till gymmet. Nu har jag just vaknat från en eftermiddagstupplur och ska sätta igång att laga middag. Efter fyra månaders jobbsökande/sysslolöshet var jag inte helt entusiastisk över att behöva vara ledig i nästan en hel vecka det första jag gör på nya jobbet. Men jag börjar inse att det här med att vara ledig är visst inte så illa när man har något att vara ledig från.

Imorgon är det alltså Thanksgiving. Jag trotsar min högtidsovilja och firar helamerikansk kalkondag med M och hans familj. Även om jag misstänker att det är ungefär lika illa att vara vegetarian på Thanksgiving som det är att vara det på julen. Jag vet nog hur det går till. Jag sitter där med en potatis och ett salladsblad på tallriken, medan övriga middagsgäster pendlar mellan medlidande och dåligt samvete över sitt eget köttätande. (Det dåliga samvetet går att jämföra med vad SUV-ägare känner i sällskap av hybridbilsägare – man vet att den andra ligger bättre till på moralskalan, men man gillar stora bilar.) Men jag är van. Jag äter min potatis med ett extra glas Chardonnay.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *