Uncategorized

Om dagen då alla gav upp

Arets sista vecka har hittills varit valdigt marklig. Forst dog min laptop. Jag fick upp en illgron ruta som annonserade att “YOUR COMPUTER IS UNDER ATTACK” och sen var det inte mycket mer med det. Nu startar den inte ens. Igar lamnade jag in den pa virusborttagning och allman aterupplivning. Nar jag kom ut fran datordoktorn och startade min bil dog den ocksa. Plotsligt var jag alltsa utan dator och utan bil, mina i sarklass tva viktigaste agodelar.

Losningen pa datorproblemet (i vantan pa lagning) var att ringa min mobiloperator och bestalla internet for mobilen. Losningen pa bilproblemet var att anvanda mitt nyss inforskaffade internet for mobilen till att leta upp en Honda Civic Ex i fint skick till salu fyra kvarter fran mitt hus. Jag cyklade over och provkorde. Nu ar den min. Detta blir for ovrigt min fjarde bil pa 16 manader. Men a andra sidan kostar den nya bilen lika mycket som alla de tre tidigare tillsammans, sa enligt all logik bor den ocksa halla langre. Ni vet ju vad man sager – fjarde gangen gillt!

(Och i vanlig ordning far ni ha overseende med bristen pa svenska bokstaver nar jag bloggar fran jobbet.)

0 Comments

 • Mami

  Brukar man inte säga tredje gången gillt? I alla fall – jag önskar dig lycka till! Min bil (Citroen) startade på första försöket idag efter 5 dagars stillestånd i 10 graders kyla – den är fantastisk! I love my car! And I love you!

 • Sofia

  En illgrön ruta! Fantastiskt! Sätter igång min serietidningshjärna. Så fienden jobbar fortfarande i ms dos! Det är ju jätteroligt.

  (men naturligtvis astrist för dig. högtalaren i min sprillans nya macbook, (där sprack min illusion om mac's ofelbarhet), har gått sönder och när killen i butiken började prata 2 veckors väntetid på verkstan tog jag min döva dator och gick hem igen. jag måste bearbeta konceptet att vara utan den ett tag först…)

 • CINDERALLEY

  Sofia: Det AR roligt, hade omstandigheterna varit annorlunda hade jag kunna uppskatta underhallningsvardet.

  Uh! Trots att jag jobbar med webbdesign ar jag en envis Apple-motstandare. Tur att det i alla fall fortfarande gar att anvanda en dator utan hogtalare.

 • andreadoria

  i hear you – sådär är det alltid för mig också. pajar en teknisk pryl, då följer flera på en gång. jag avskyr tekniken för att den inte vill mig väl! >:(

 • Ulf

  förstår ditt motstånd mot Apple. Det tog mig 8 år att tycka att den är OK. Men nu börjar den (efter ytterligare några år) att faktiskt överglänsa windows. Dessutom slipper man virus!
  Men att Apple skulle vara användarvänligt är en myt!

 • CINDERALLEY

  Andrea: En annan märklig sak tycks vara att man ANTINGEN har bilproblem eller datorproblem här. Nu när jag äntligen har en fungerande bil för första gången på hur länge som helst så krånglar datorn som bara den. Och jag har ALDRIG haft datortrubbel förut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *