Uncategorized

Om en film

Jag såg Avatar häromdagen. Jag hade inga planer på att se den. Jag avskyr allt vad sci-fi och fantasy heter, och trailern var så löjlig att jag mest fnissade lite för mig själv när jag såg den på bio för flera månader sen. Dessutom är jag ingen filmfantast, jag köper och läser hellre en god bok än att lägga tid och pengar på biofilmer. Sen läste jag Sofias inlägg om hennes killes reaktion på filmen, och tänkte att den kanske kunde vara värd att se i alla fall. Jag fick med mig en smått motvillig Bryan, som inte heller var sugen på fantasy, och när vi kom ut från biosalongen två och en halv timme senare var vi så tagna att det var svårt att sätta ord på vad vi just hade upplevt. “Jävligt coolt” är en grov underdrift. Det hela var en sån upplevelse att jag och M två dagar senare bestämde oss för att gå och sen den igen, fast i IMAX 3D. Den föreställningen var dock slutsåld. Jag kan i vilket fall som helst inte minnas att jag någonsin har velat se en film två gånger under samma vecka förut. Slutet av december. Det var på tiden att årets filmupplevelse dök upp.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *