Uncategorized

It never rains in Southern California…

…har den senaste veckan visat sig vara en sanning med modifikation. Och när det väl regnar så regnar det ordentligt. Efter fem dagar av översvämningar, tornadovarningar, åskstormar, hagel (!), evakueringar, horisontellt spöregn, minst tre dödsfall (varav två drunknade) och allmän vädermisär verkar det äntligen börja lägga sig. Igår nådde stormen sin peak, och det blåste så mycket att hela kontorsbyggnaden där jag jobbar skakade och palmerna utanför fönstret stundvis böjde sig parallellt med marken. Den här staden är inte byggd för regn. Jag läser i morgontidningen om de stackars skolbarnen som knappt har sett regn i hela sitt liv, och nu sitter sysslolösa i klassrummen på rasterna. Och om de hårt arbetande familjerna från Houston, Michigan och Ohio som äntligen sparat ihop till en veckas semester i soliga Kalifornien, och som väl här möts av piskande regnstormar och osannolika vindstyrkor. Värst av alla är nog ändå Jim Baker från Wisconsin, intervjuad här av San Diego Union Tribune, som hävdar att vädret i San Diego just nu fortfarande är trevligare än det i hans hemstad.Foton från Sign On San Diego

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *