Uncategorized

A place to call home

Har jag sagt hur mycket jag älskar vårt hus? Vi har bott här i snart en månad, och börjar komma i ordning så smått. Fortfarande vet vi inte riktigt vad vi ska göra med resten av vårt överdimensionerade sovrum, de två tredjedelar som inte innehåller sängen, tv:n och kakelugnen, och på nedervåningen finns en del av vardagsrummet som nog är tänkt att vara matsal men vi klarar oss fint med den rymliga matplatsen i köket och vet därför inte riktigt vad vi ska göra av matsalen. (Pingisbord kanske.) Och mitt kontor är lite halvhjärtat bortglömt eftersom jag fick världshistoriens största och fulaste skrivbord av min blivande svåger och tänkte att jag skulle piffa till det med lite färg, men han glömde att berätta att det var en släktklenod som jag inte får måla om eller över huvud taget förbättra eller förändra utseendet på och det gör inte direkt underverk för resten av rummet.

Men förutom det. Här är två av mina favoritplatser i huset.

Badrummet. Vi har alltså tre badrum i huset, men det allra, allra finaste är det som man kommer till från vårt sovrum. Och badkaret är det största och finaste av husets tre badkar. Förutom badkaret finns här en dusch med glasväggar, ett litet rum med toalett och en oändligt lång marmorbänk med två handfat, sminkhörna (vanity desk som det så fint heter på engelska) och fyra meter spegelvägg. Jag spenderar alldeles för mycket tid i det här badkaret och framför spegelväggen. Jag är tjej, jag får väl skylla på det.


Min andra favoritplats: garderoben.
Jag är som sagt tjej. Innan jag fyllde det från golv till tak med skor, väskor och klänningar var rummet rymligt nog att kunna agera sovrum eller arbetsrum. Men som tur är har vi inte direkt någon brist på rum i det här huset. Här inne hänger dessutom min just nu finaste ägodel: min bröllopsklänning. Men den får ni se en annan gång.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *