Uncategorized

Working it

För en liten stund sen invigde jag vårt nya garagegym. Det är visserligen inget överväldigande stort gym – ett löpband, en styrkemaskin och en massa lösa vikter – men fördelarna med att inte behöva gå längre än till garaget för att träna väger upp. Här är några av dem:

– Man kommer iväg. Det säger ju sig självt att det är smidigare att gå till gymmet om man slipper ta bilen/bussen/cykeln dit. Det finns liksom ingen ursäkt att INTE gå och träna.

– Man kan göra annat samtidigt. Till exempel tvätta eller titta på film på datorn. Idag nöjde jag mig med mp3-spelare och högtalare.

– Man kan gå direkt i duschen utan att passera omklädningsrummet/mataffären/trafikköerna, och man slipper dessutom duscha bland nakna främlingar och deras fotvårtor/herpes/könshår.

Jag har inte tränat regelbundet på kanske tre månader, vilket i viss mån förklarar det faktum att jag i hela mitt vuxna liv aldrig har vägt så här lite – 55 kg (och jag är 175 cm lång). Mitt BMI ligger just nu på strax under 18 och jag räknas därmed som underviktig. Vilket jag absolut inte är. Jag misstänker att jag bara har lite färre muskler nu än för tre månader sen. Och muskler väger som bekant mer än fett.

På ett sätt är det väl bra tajming, med tanke på att både bröllop och Beach 2010 närmar sig med stormsteg. Men jag tror ändå att det får bli stadig viktuppgång som gäller den närmsta tiden – jag satsar på att gå upp åtminstone två kilo till sommaren. Bara muskler såklart.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *