Uncategorized

Boklängtan

När Willy Kyrklund dog förra sommaren högg det till i hjärtat på både mig och litteratursverige, och blotta tanken på att ha förlorat en i sin anspråkslöshet så stor forfattare gjorde att jag för en sekund tappade hoppet om framtida litterära upplevelser. Jamen, nästan i alla fall. Detta trots att Kyrklund inte publicerat något sen sent 80-tal. Inte förrän idag, när jag insåg att Magnus Florin just har gett ut en ny roman, fick jag tillbaka det hoppet igen.

Jag inser att jag kanske inte borde hänga Kyrklund-manteln på Florin, eftersom den är tung att bära. (Det blir dock inte första gången, eftersom jag redan när jag pluggade littvet inte kunde låta bli att likställa de två, i en c-uppsats om litterärt omberättande.) Men hittills har han burit upp den alldeles strålande. Jag väntar alltså spänt förväntansfull på Ränderna.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *