Uncategorized

Påsk Schmåsk

Såhär lagom till att en av årets mest meningslösa högtider dyker upp kommer jag på mig själv med att önska att jag var singel igen, om så bara för en helg. Då slipper man fira saker man inte tror på för firandets skull, man slipper middagar med svärfamiljen där man ändå inte kan äta något eftersom man är vegetarian, man slipper gapiga ungar som springer runt och ska ha presenter – ja, ni vet ju.

Om en månad gifter vi oss. Då bestämmer jag att det inte blir några löften inför gud, inga barn på mottagningen och att all mat som serveras är garanterat köttfri. Om ändå påsken vore likadan.

0 Comments

  • Ulf

    men, det är ju det som är grejen: att få träffa familjen, äta massa konstig mat, leta påskägg och stoppa i sig onyttigt godis, barn som stojar, osv
    Det är det som är livet som gift, som vuxen, som människa
    Glad Påsk önskar vi er därborta!

  • Mami

    Att leva i ett förhållande är ett givande och tagande – man får kompromissa för varandras skull. Ibland innebär det att man måste gå på släktmiddagar fast man inte vill. Och stå ut med ungar som gapar (och kanske försöka komma ihåg att man själv har varit en). Jag håller med pappa, det är så livet ser ut. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Jag förstår inte heller vitsen med påsk, men jag uppskattar ledigheten, solgasset på verandan och tid för varandra, både den närmaste familjen och andra släktingar, som gläds över att träffa en. Det kan man bjuda på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *