Uncategorized

Fear of the dirt

Det här med att ingenting får vara fult, eller smutsigt, eller lukta illa – är det en amerikansk grej? Exempel: vår kattsand luktar lavendel och våra kökssoppåsar luktar vanilj. Nog för att det är trevligt att slippa känna lukten av kattskit och sopor – men den negativa aspekten blir ju att vanilj och lavendel för alltid får otrevliga associationer. Ja. Det var bara det jag ville säga.

0 Comments

  • Mami

    När du var 5 månader och var i USA för första gången och vi skulle köpa blöjor till dig, gjorde jag den häpnadsväckande upptäckten att man kunde köpa parfymerade blöjor!!

  • Anna Nio

    Haha, det där kommenterade en kompis dåvarande om, när det gällde toaspray – du vet, sån där luftrenarspray man tar till för att göra sig av med otrevlig lukt, hence "toaspray". Han sa att han inte förstod sig på den, eftersom den äckliga lukten ändå inte försvann helt när man använde sprayen, så istället luktade det lite gott och lite skit, vilket var värre än bara skit, enligt honom, haha. 😀

  • CINDERALLEY

    Anna: Jamen precis, fast jag tror mest att det är associationerna som gör lukten otrevlig. På jobbet har vi en toaspray som luktar citrongodis, alltså kan jag aldrig mer äta citrongodis eftersom det smakar toalett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *