Uncategorized

Sämre soppa

Jag är så himla trött på mat. Jag sitter och försöker uppbåda någon sorts entusiasm inför matlagning och ätande i allmänhet, men jag kan helt ärligt inte komma på en enda sak jag är sugen på eller skulle vilja äta just nu. I vanliga fall är jag alltid mer eller mindre sugen på minst en av följande: filmjölk, mackor, pasta, pannkakor, bär, frukt. Men just nu: ingenting. Möjligen att ett glas vatten skulle gå ner smärtfritt, men inte mer än så.

Jag tror att det har att göra med den senaste tidens stressnivå, och förändringen i matvanor det har inneburit. Eftersom jag är den enda i hushållet som kan laga mat (Isaiah har goda intentioner men är väl kanske inte riktigt självgående på den fronten än, kan man säga) är det upp till mig att ordna hemlagat. Men eftersom jag dessutom är den enda i hushållet som jobbar heltid protesterar hela min kropp högljutt över tanken på att ställa sig vid spisen efter en hård dag på kontoret.

Resultatet har blivit att vi istället äter ute alldeles för ofta. De senaste veckorna har det blivit restaurangmat varje dag. Och eftersom vi båda är mer eller mindre hälsofreaks när det kommer till kosthållning kan man utan att överdriva säga att restaurangutbudet är något begränsat här. Vi har ätit salladsbuffé, soppa, grekiskt, italienskt, thailändskt, pasta, bröd och så vidare till leda. Och nu är jag så less på mat att jag hellre svälter än äter ute en dag till.

What to do?

Man kanske skulle hålla sig med en personlig kock. Undrar vad en sån kostar.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *