Uncategorized

Söndag

Som sig bör en söndag vid lunchtid körde vi Pacific Coast Highway söderut för att hitta ett lämpligt brunchställe, när jag fick syn på en skylt med texten “FREE cool stuff” längs vägen, och en hög med prylar. Jag tvingade Isaiah att vända om, och mycket riktigt väntade en hel hög gratisgrejer på oss, rester från ägarnas garage sale. Det enda som inte var gratis var ett helt underbart matbord från 50-talet, i äkta amerikansk diner-stil, med fyra röda stolar. Precis ett sånt som vi i smyg har gått och letat efter, men hittar man ett är det antingen antikt och svindyrt, eller nyproducerat och svindyrt.

Paret som sålde det här bordet var unga och nygifta, precis som vi, och hade just flyttat i en liten strandstuga där bordet inte fick plats. Själva är vi ju fortfarande ganska nyinflyttade i ett hus som är alldeles för stort för två personer utan möbler och tillhörigheter, så det hela kändes som ett rättvist byte. Säljarna hade hållit på bordet ett tag, eftersom de inte hade hittat rätt personer att sälja det till. Så när vi kom förbi blev de så glada att vi fick det nästan gratis. Alldeles gratis fick vi även en hög böcker, en full besticklåda, glas, tallrikar och lite annat smått och gott till köket.

Med lite finess och en och annan tetrismanöver fick vi dessutom in alltihop i min lilla tvådörrars Civic. Som hittat.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *