Uncategorized

Julisommar

Solen har återvänt till den eviga sommarens land och allt är som det ska igen, ordningen återställd.

I helgen tog vi min lilla Miata och begav oss ut på en roadtrip, upp i bergen och ut i öknen. Redan första gången jag var i Kalifornien, tre år innan jag flyttade hit på heltid, förälskade jag mig fullständigt i den mångfald i miljö man hittar här. Pulserande stadskärnor med skyskrapor, milslånga stränder, höga berg, djupa dalar, öken, växtlighet, snö och sommarvärme på samma gång. Och uppe i bergen kör man på smala slingriga vägar genom kilometervis av kala klippor utan växtlighet, för att plötsligt mötas av prunkande vingårdar, åkrar fyllda med avocadoträd och apelsinodlingar. Och, för att ytterligare spä på kontrasterna, en och annan handmålad skylt med texten “Will shoot trespassers”.

Vinden i håret och solglasögon som matchar bilsätena är verkligen allt jag kan begära så här års.

0 Comments

  • Mami

    Jag trodde jag hade slutat drömma om att köra en öppen sportbil med vinden i håret…men det har jag inte, inser jag! Det är aldrig för sent…:)

  • CINDERALLEY

    Absolut inte! Om sommarvärmen håller i sig i Stockholm kanske du får byta in den lilla gula bilen mot en cab? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *