Uncategorized

Novembersommar

Det är något jäkligt skumt med vädret just nu. Idag hade vi en jordbävning som gjorde att hela huset skakade så hårt att jag fick ta tag i mitt skrivbord för att inte trilla av stolen. Det pågick bara i en sekund eller så, och mätte lägre på Richterskalan än den senaste större jordbävningen, men jag var helt snurrig i flera minuter efteråt. Märklig känsla. Eftersom jag råkade sitta vid datorn när det hände kollade jag genast Facebook. 6 sekunder efter jordbävningen hade 10 (!) vänner redan statusuppdaterat om den. Detta om något är väl ett tecken på hur pass rejält skalvet var – ett vanligt skalv genererar knappt en enda uppdatering.

Dessutom är det mitten av juli, men av den senaste veckans väder att döma skulle man kunna tro att det är november. Det här är ibland problemet med att bo precis vid havet. Två timmar rakt inåt landet är det dubbelt så varmt just nu – 40 graders gassande solhetta i East County jämfört med runt 20 grader vid kusten. Och så mycket smog att vi inte har sett en skymt av solen på flera dagar. I juli. I södra Kalifornien. Igår och idag har det i alla fall regnat lite, så förhoppningsvis har de värsta avgasdimmorna rensats ur en smula. Jag räknar med strålande solsken igen lagom till helgen.

4th of July på Del Mar Fair. Askgrå himmel och skinnjacka.

0 Comments

  • Emmy

    fattar ingenting, jag kände inte ett enda skalv på fyra och en halv månad och nu har du bävningar hela tiden? knas knas. förresten är det väl jag som sägs bo i det mer seismologiskt aktiva landet? inte ett enda skalv. vilket jag iofs är rätt nöjd med.

  • Mami

    Tänk om du är ute och åker motorcykel när det blir jordbävning!! Hu, så hemskt, vill inte ens tänka på det!

  • CINDERALLEY

    Emmy: Jag vet, det är väldigt märkligt. Jag kände mitt första skalv på påskafton, och sen dess har det liksom rullat (skakat) på. Inga skalv ska man definitivt vara nöjd med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *