Uncategorized

Saker man kan irritera sig på

1. När San Diego Gas & Electric, som har någon sorts monopol på el- och gasmarknaden i San Diego, är för lata för att komma ut och läsa av vår elmätare, och istället beräknar våra elkostnader utifrån en “uppskattning” – och uppskattningen är tre gånger högre än vår normala elräkning. Vi ringde och klagade, och slapp betala de extra 128 dollar (!) som hade lagts till i “uppskattningen”. Problemet är ändå att sånt här tycks hända hela tiden – stora företag som försöker krama ur så mycket pengar som möjligt ur sina kunder, och hoppas på att de inte märker det. Och de flesta kommer förmodligen undan med det också.

2. När man har bråttom iväg på morgonen, kommer ut till garaget, och upptäcker att garagedörrens öppningsmekanism har gått sönder under natten och att man inte kommer ut med bilarna. Det tog fyra dagar för våra fastighetsskötare att åtgärda problemet, och hade det inte varit för att min man är osedvanligt stark och lyckades lyfta upp garagedörren tillräckligt för att få ut bilarna, hade vi varit fast i huset lika länge. Lokaltrafik är inte ens att tänka på i La Costa.

3. När man har extremt låga förväntningar på något, för att slippa bli besviken, och slutresultatet visar sig vara ÄNNU sämre än man väntat sig. Så var fallet med “The Expendables”. Vi stannade i ungefär 20 minuter, sen blev det så outhärdligt dåligt att vi var tvungna att lämna bion. Jag önskar mig de 20 minuterna av mitt liv tillbaka, tack.

0 Comments

  • Mami

    Jag irriterar mig också på amerikanska myndigheter. Petter har fått parkeringsböter från City of Inglewood för en parkeringsförseelse som ägde rum 2 dagar efter han hade lämnat landet. Trots att han ringt och påpekat detta har det kommit en påminnelse med hot om både det ena och andra. I adressen står det Hasselby, Sweden, California! Så det är klart, om man tror att Sweden ligger i Kalifornien, så är det ju förstås inte så lätt att hålla reda på betalningskrav hit och dit.

  • CINDERALLEY

    Men det är ju helt galet! Hur är det ens möjligt att han har fått en parkeringsböter efter att ha lämnat landet?? (Fast av någon anledning är jag ändå inte förvånad.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *