Amerika,  Vardagsanekdoter

För min personliga säkerhet

Jag jobbar på ett stort, ljust kontor två kvarter från stranden. En hel vägg täcks av panoramafönster från golv till tak med utsikt över en park och en liten sjö, eller, lagun är kanske en mer korrekt term. Fint, i vilket fall som helst. Problemet är bara att den här parken allt som oftast är full av väldigt märkliga typer. Min kollega berättade att det var en prostituerad kvinna som höll till där för något år sen – hon drog tydligen in sina kunder i vassen. Annars sitter det ofta ungdomsgäng och uteliggare och super eller röker på i parken. Slagsmål är inte heller ovanliga.

Eftersom jag just nu är den enda som jobbar heltid här är jag ensam på kontoret från ungefär strax efter lunchtid till stängningsdags. Och av ovan nämnda anledningar ser jag till att låsa ytterdörren ner till gatan när de andra går hem. Ett par gånger i veckan kommer Fed-Ex och lämnar av paket, och vi har haft lite problem med att få deras leveranser just eftersom ytterdörren är låst. Men nu har jag och Fed-Ex-killen – som totalt respekterar mitt behov av personlig säkerhet – kommit på en lösning: en kod.

Han knackar helt enkelt ett visst antal gånger med en nyckel på dörren, som är en glasdörr, så nyckelknack låter helt annorlunda än handknack. Och då vet jag att jag kan gå ner och öppna utan att bli rånmördad på kuppen. Lite väl dramatiskt, kan man möjligen tycka. Men det är ett farligt land det här!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *