Uncategorized

Om storebror och moderlandet

Om man bläddrar igenom tidigare inlägg i den här bloggen kan man ju tycka att det har blivit mer än lovligt hjärndött här inne på sistone. En av anledningarna, tror jag, är att jag vill hålla bloggen rumsren. Så även om jag har alla möjliga åsikter kring politik, religion, aktuella händelser och så vidare, så har jag inget behov av att debattera dessa med lättprovocerade anonyma internetmänniskor.

Men så här i valtider är det ju ändå svårt att låta bli att säga något med politisk anknytning. Nu har jag visserligen inte bott i Sverige på två år, men som entusiastisk demokratiförespråkare tar jag gärna vara på mina medborgerliga rättigheter och röstar ändå. Precis som förra valet var F! det enda parti jag med gott samvete kände att jag kunde lägga min röst på. Och så igår, trots att jag redan har röstat, gjorde jag ett valtest här.

Och det känns faktiskt skönt att få bekräftat att man inte är helt dum i huvudet.


PS. Visste ni att om man n
ämner Skatteverket i sin blogg så kommer de och hälsar på? Jag nämnde dem i förbifarten i gårdagens inlägg, och bara några timmar senare hade min besökslogg registrerat inte ett, men tio (!) besök från ett intranät på Skatteverkets domän. Jag körde en snabbgoogling och hittade ett helt gäng andra bloggare med samma erfarenhet. Hej övervakningssamhälle. DS.

0 Comments

  • Ulf

    det är klart att de vill veta vad du skriver om dem.
    jag antar att du vill veta vad andra skriver om dig – eller varför bry sig?

    men visst är det fascinerande (=skrämmande) hur lätt man kan veta nå't om nå'n annan – genast!
    Tänk på det i dessa facebookstider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *