Uncategorized

Bonfires burning bright, pumpkin faces in the night

Jag älskar den här tiden på året. Inte nödvändigtvis hösten – det blir mörkt för tidigt och det blir lite för kyligt så fort solen går i moln – så mycket som oktober. Inte bara för att jag fyller år i oktober, utan för att amerikansk suburbia totalt ändrar form för ett par veckor. Husfasader täcks av spindelväv, skelett och lantärnor; trädgårdar fylls med gravstenar, pumpor, ljuslyktor, häxor, spöken och annat otäckt. Så fort solen går ner är det lite som att bo mitt i en skräckfilm, och jag älskar det. Halloween är en av få högtider jag verkligen uppskattar – dels för dess frånvaro av kristna element, och dels för den (visserligen grovt kommersialiserade) gothiska estetiken den förknippas med.

Hela staden transformeras i samma anda så här års. Del Mar Fairgrounds byter för några veckor namn till Del Mar Scaregrounds, Knott’s Berry Farm blir Knott’s Scary Farm. Six Flags kör Fright Fest, med hemsökta labyrinter och horder av människor utklädda till zombies, clowner och annat otyg. International House of Pancakes serverar pumpapannkakor från en speciell “Trick or Treat”-meny. Pumpaodlingar med familjeattraktioner börjar dyka upp längs vägarna. I varenda övergiven butikslokal öppnar en Halloween Superstore. “Pumpkin Carving Parties” är plötsligt inte helt ovanliga bland eventsinbjudningarna på Facebook. Och så vidare. I USA tar man sina högtider på allvar.

Eftersom jag fyller år tre dagar innan Halloween kommer vi i år att ställa till med stort Halloweenfirande hemma hos oss. Vi smygstartade i fredags med att gå på två maskeradpartyn, och har redan börjat täcka huset och trädgården med fågelskrämmor, häxor, dödskallar och spindelväv. Nu gäller det bara att få ihop våra kostymer tills på lördag, för då smäller det.
 

Pumpafavorit i repris från förra året

0 Comments

  • Mami

    Jag måste säga att du verkligen har hamnat på rätt plats i världen! Själva har vi både spindelväv i källaren och spöken på vinden, så på det sättet står vi ju oss ganska väl i konkurrensen. Spökena knackar i taket varje kväll, så vi vet att de finns där, men vi har ännu inte lyckats lista ut vad de egentligen vill!

  • CINDERALLEY

    Själv har jag just tagit ner alla dekorationer – så nu åker väl spindelnäten och spökena upp på vinden här med! Tills nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *