Uncategorized

Day 03 – Your parents

Ni som läser den här bloggen någorlunda regelbundet är nog redan bekanta med mina föräldrar, eftersom de är mina flitigaste läsare och kommentatorer. Det var från början kanske inte syftet med att blogga anonymt, att ens föräldrar skulle hitta hit, och stanna. Det är kanske till och med lite pinsamt. Men när man bor i två skilda världsdelar med nio timmars tidsskillnad och träffas max två gånger om året är bloggen ändå ett hyfsat substitut för söndagsmiddagar. Jag får i alla fall göra som Julia Skott och konstatera att det är svårt att skriva om sina föräldrar när man vet att de kommer att läsa det. 

Mina föräldrar är skilda sedan många år, och båda omgifta på varsitt håll, och jag kan inte för mitt liv minnas hur det var när de var tillsammans. Trots detta tänker de ibland väldigt lika och ger mig samma bok i födelsedagspresent, eller skickar mig samma urklippta artikel ur DN Bostad där Elsa Billgren är intervjuad, eftersom vi bodde grannar och lekte som barn. Mina föräldrar är mina största fans (och jag deras). Det är på både gott och ont, eftersom det numera är väldigt svårt att imponera på dem. Varje ny bravad jag tycker mig ha åstadkommit möts med något av ett “ja, du är duktig, men det visste vi ju redan!”

Jag är så otroligt tacksam för allt mina föräldrar har gjort för mig. Från att ha gett mig en stabil uppfostran med sunda värderingar, till att alltid acceptera och stötta och finnas där när jag behöver dem. Den vetskapen gör det lättare att leva med att vi bor så långt ifrån varandra.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *