Uncategorized

Cuties for a Cause

När jag var ung och idealistisk var jag engagerad i allt möjligt världsförbättrande – jag gick i demonstrationer, var aktiv i ett feministiskt nätverk, satte upp stödspelningar, delade ut flygblad om djurplågeri utanför cirkusar, var medlem i Greenpeace och Djurens Rätt, räddade små möss från att användas till djurtester, och så vidare. Ni fattar. Sen blev jag äldre och cynisk, och insåg att inget jag gjorde egentligen spelade någon roll och att världen är åt helvete i alla fall.

Men så för ett par månader sen råkade jag mer eller mindre av misstag snubbla in i Cuties for a Cause, som är ett gäng tjejer som samlar in pengar till lokala välgörande ändamål. I år går alla intäkter oavkortat till St. Claire’s Home, som är ett hem för misshandlade och hemlösa kvinnor och deras barn.

Vad som skiljer CFAC från det mesta jag har varit engagerad i tidigare är att det inte är PK någonstans. Större delen av pengarna som samlas in kommer från försäljningen av en pinupkalender som tjejerna i CFAC medverkar i – som modeller, fotografer, stylister, art directors och så vidare. Cuties for a Cause är ett gäng starka, roliga, självständiga, smarta och osjälviska tjejer i olika åldrar och storlekar, och det är så jäkla fint att få vara en del av det.

Ett par gånger i månaden sätter vi upp spelningar med lokala band på lokala krogar, samt deltar i andra organisationers event. Fredagens tema var Holiday Ho-Ho-Hoedown, och med världens bästa uppslutning lyckades vi under kvällen samla in över 900 dollar till St. Claire’s Home. Med det resultatet har jag inte ens något emot att spöka ut mig i tomtekostym för en kväll, trots att julståhej rent generellt är något av det störigaste jag vet.

Världen är fortfarande åt helvete – men om CFAC kan hjälpa om så bara en handfull fler hemlösa kvinnor att få tak över huvudet, och ytterligare några att få hjälp att ta sig ur ett våldsamt förhållande så är det så himla värt det. Konkret småskaligt världsförbättrande, med andra ord.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *