Uncategorized

Day 15 – Your dreams

Den här listan går det ju lite si och så med. Bråda tider, ni vet. Men here it goes – mina drömmar:

1. Livsdrömmar skriver jag om med jämna mellanrum – senast och kanske mest utförligt här. Och efter en snabb titt på fotnotslistan i det inlägget har jag hittills även lyckats bocka av följande: köpa motorcykel, börja spela i band igen, tjäna mer pengar, möblera om samt skaffa mig en cabriolet. Har ungefär hundra grejer att lägga till på listan också, men vi tar det en annan dag.

2. Nattliga drömmar är kanske mer framträdande i mitt liv just nu än livsdito. Jag har ett väldigt rikt drömliv, ibland på gränsen till psykotiskt. Ofta vaknar jag efter en hel natts sömn och är mer utmattad än jag var innan jag gick och la mig, eftersom mina drömmar är fysiskt uttröttande och energikrävande.

Minst ett par gånger i veckan drömmer jag samma typ av dröm. Då är jag i Sverige för att hälsa på mina två bästa vänner, men det är alltid något som kommer i vägen och gör så att jag inte får träffa dem – och så vips är jag hemma i Kalifornien igen. Det här är en variation på en annan dröm, som jag har drömt nästan varje natt under de senaste två åren – fram till ganska nyligen. I den lyckas jag ta mig till Sverige och träffa alla – men sen är jag fast där. Jag kan inte ta mig tillbaka till Kalifornien igen, och det är fullkomligt katastrofalt – både i drömmen och i uppvaknandet.

Jag tror att den senare varianten slutade i samband med att jag fick mitt green card, och mitt undermedvetna fattade att det inte finns något som hindrar mig från att ta mig tillbaka till Kalifornien igen. Att inte lyckas få träffa mina vänner när jag väl tar mig till Sverige tycks dock vara en verklig risk, enligt den mindre rationella delen av min sovade hjärna.

My brain is a wild jungle full of scary gibberish, som Lorelei Gilmore skulle ha sagt.

0 Comments

  • Ulf

    Jag vet ju vad jag tycker är värsta alternativet om jag måste välja på att fastna i Kalifornien och aldrig komma till Sverige eller vise versa. Men vi är nog olika på den punkten antar jag?
    Men kom gärna hit – vi ska göra allt vi kan så att du/ni får träffa familj och vänner och samtidigt ha en rimlig chans att komma hem igen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *