Uncategorized

Några tankar kring julen

1. När man har familj är det svårt att undvika julen, fast man egentligen skulle vilja. Även om familjen inte består av julklappshetsiga barn, utan bara en man vars ögon tindrar så fort julafton kommer på tal, och två små otyg till katter som tycker att julgranen är den roligaste kattleksaken nånsin.

2. På tal om katterna så la vi några inslagna julklappar under julgranen mest som ett test. Nästa morgon var de upprivna och presentpappret låg i remsor över hela vardagsrumsgolvet. Så går det när man har en 3-månaders kattunge och en stor katt som tror att hon är en 3-månaders kattunge hemma. Man får inte ha någonting i fred.

3. Precis som runt Halloween går folk här helt bananas med dekorationer. Jag törs inte ens tänka på hur mycket den genomsnittliga elkonsumtionen ökar med så här års. Amerikaner har i regel ingen fungerande relation till uttrycket “less is more”, och det märks tydligt genom att ta en promenad genom valfritt villaområde efter solnedgången – och förundras över den tid och ork många människor spenderar på att se till att just deras hus lyser starkast i kvarteret. Men det är fint. En av de få saker jag verkligen uppskattar med julen är julbelysningen. Själv har jag ljusslingor uppsatta i hela huset året runt.

4. I år kommer hela Isaiahs familj över på julfirande hemma hos oss. Därför anstränger jag mig lite för att komma i julstämning, men jag gör det på mitt vis. Till exempel genom att köpa vit plastgran istället för grön riktig. Och jag var på IKEA häromveckan och köpte ungefär hundra flaskor glögg. Däremot tänker jag inte laga mat till hela släkten. Någonstans får man ju dra gränsen. 

5. Om jag jobbade i en butik som bara spelade julmusik i högtalarna skulle jag nog vara tvungen att ta livet av mig. Tur att jag jobbar på kontor.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *