Uncategorized

Swenglish

Jag ringde just ett samtal till min svenska bank, och det var kanske den märkligaste upplevelsen någonsin. Alltså, för det första så är det pinsamt hur dålig min svenska har blivit – om det inte vore för den här bloggen skulle jag ju inte ens använda svenskan. Och det märks när jag pratar. Glömmer ord och så vidare.

För det andra så satt alla mina kollegor och lyssnade. Eftersom vi sitter i ett ganska litet kontor så förvarnade jag dem innan, så att de inte skulle tro att jag plötsligt blivit helt galen och borjat tala i tungor – vilket nog var en dålig ide eftersom det gjorde mitt lilla samtal till dagens stora happening. När jag la på var alla besvikna över att det inte hade varat längre.

0 Comments

  • Mami

    Haha, på förekommen anledning får du här en liten lektion i modersmålet:
    Fullmakt = skriftlig handling med bemyndigande att handla i någons ställe.
    Fullmäktig: ledamot av beslutande organ
    😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *